Juridisch advies en ondersteuning !

088 - 66 87 567

08:00 uur - 22:00 uur

Nieuw! Video consult/advies met een ervaren jurist. In heel Nederland eenvoudig per e-mail, geen software of apparatuur vereist. Bezoek op locatie indien nodig. Belafspraak mag ook.

  • Bespreek uw geschil in uw eigen omgeving
  • Persoonlijk contact met een ervaren jurist
  • Direct informatie over uw rechtspositie
  • Vaste prijs ongeacht de duur van het advies/consult
  • Redelijke tarieven bij  vervolgondersteuning

Beoordeling van ons eerste consult aan huis of bedrijf

Bij een WWB uitkering en/of WSNP kunnen wij u niet verder helpen.

Laat kosteloos beoordelen of wij u kunnen helpen:

 
 
 
 
 
 

Bezwaarschrift indienen

Terug naar juridische-tips overzicht.

Het indienen van een bezwaarschrift

Indien u het niet eens bent met een schriftelijke beslissing van een bestuursorgaan, dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Dit doet u door middel van een bezwaarschrift. Deze moet binnen 6 weken ingediend worden, in sommige gevallen is deze termijn zelfs korter. Indien uw bezwaarschrift niet op tijd wordt ingediend wordt het niet ontvankelijk verklaard. Dit betekent dat uw bezwaarschrift niet in behandeling wordt genomen. In het bezwaarschrift moet duidelijk worden aangegeven waartegen bezwaar wordt gemaakt en wat hier de reden van is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de buren een bouwvergunning hebben aangevraagd en u het hier niet mee eens bent, omdat de bouwvergunning is verleend terwijl dit in strijd is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan.

Wanneer u een bezwaarschrift heeft ingediend ontvangt u hiervan een schriftelijke bevestiging. De commissie bezwaar en beroep nodigt u voorts uit om op een hoorzitting uw bezwaar toe te lichten.

Bij sommige zaken is er tevens een adviescommissie ingesteld die het bestuursorgaan over het bezwaarschrift zal adviseren. Na de hoorzitting en het ontvangen advies zal het bestuursorgaan omtrent uw bezwaarschrift beslissen. Indien u met met deze beslissing niet eens bent, dan kunt u hiertegen in beroep gaan bij de rechter. Het beroepsschrift dient u binnen 6 weken in te dienen. Als ook de beslissing omtrent uw beroepsschrift negatief uitvalt dan kunt u in hoger beroep gaan. Ook bij de termijnen voor de indiening van het beroepsschrift in eerste instantie en in hoger beroep geldt dat, wanneer het beroepsschrift niet op tijd wordt ingediend, dit niet ontvankelijk wordt verklaard.

Let altijd op de gestelde termijn voor de indiening van een bezwaar- of beroepschrift.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of heeft u vragen met betrekking tot andere juridische aangelegenheden?

\"screenshot_nieuwsbrief.jpg\"

 

 


     Ook regelmatig op de
     hoogte blijven van
     juridische ontwikkelingen en
     nuttige tips?
     Meld u dan nu aan >>