Juridisch advies en ondersteuning !

088 - 66 87 567

08:00 uur - 22:00 uur

Nieuw! Video consult/advies met een ervaren jurist. In heel Nederland eenvoudig per e-mail, geen software of apparatuur vereist. Bezoek op locatie indien nodig. Belafspraak mag ook.

  • Bespreek uw geschil in uw eigen omgeving
  • Persoonlijk contact met een ervaren jurist
  • Direct informatie over uw rechtspositie
  • Vaste prijs ongeacht de duur van het advies/consult
  • Redelijke tarieven bij  vervolgondersteuning

Beoordeling van ons eerste consult aan huis of bedrijf

Bij een WWB uitkering en/of WSNP kunnen wij u niet verder helpen.

Laat kosteloos beoordelen of wij u kunnen helpen:

 
 
 
 
 
 

Verhoging wegens vertraagde loonbetaling

Terug naar juridische-tips overzicht.

Wanneer u arbeid verricht is uw werkgever u hiervoor een bepaald loon verschuldigd. Dit hoeft niet per definitie loon in geld te zijn. Ook loon in natura valt onder de mogelijkheden van de werkgever, te denken valt hierbij aan kost en inwoning. In de regel wordt er loon in geld uitgekeerd.

Er zijn gevallen dat de werkgever nalaat het verschuldigde loon te betalen. U kunt dan een loonvorderingsprocedure starten. Wat velen echter niet weten is dat de werkgever, als hij niet op het juiste tijdstip het loon uitkeert, een wettelijke verhoging dient te betalen. Deze wettelijke verhoging kan oplopen tot 50% van het verschuldigde bedrag. Deze regeling is vastgelegd in artikel 625 boek 7 van het burgerlijk wetboek.

Dit artikel geeft aan dat de werknemer recht heeft op een verhoging na de derde werkdag dat er eigenlijk betaald had moeten worden. Van de vierde tot en met de achtste dag bedraagt de verhoging 5% van het brutoloon per dag. Elke volgende dag wordt de verhoging 1% hoger. Een beperking van deze regeling is dat er maximaal 50% mag worden verhoogd.

Niettemin kan de rechter de verhoging beperken tot een bedrag dat hem met het oog op de omstandigheden redelijk zal voorkomen.

De wettelijke rente

Naast de wettelijke verhoging, die alleen kan worden gevorderd bij een vertraagde loonbetaling, kan de werknemer uiteraard ook wettelijke rente over het achterstallige loon vorderen. Wettelijke rente kan bij alle civielrechtelijke vorderingen gevorderd worden.

\"screenshot_nieuwsbrief.jpg\"

 

 


     Ook regelmatig op de
     hoogte blijven van
     juridische ontwikkelingen en
     nuttige tips?
     Meld u dan nu aan >>