Juridisch advies en ondersteuning !

088 - 66 87 567

08:00 uur - 22:00 uur

Nieuw! Video consult/advies met een ervaren jurist. In heel Nederland eenvoudig per e-mail, geen software of apparatuur vereist. Bezoek op locatie indien nodig. Belafspraak mag ook.

  • Bespreek uw geschil in uw eigen omgeving
  • Persoonlijk contact met een ervaren jurist
  • Direct informatie over uw rechtspositie
  • Vaste prijs ongeacht de duur van het advies/consult
  • Redelijke tarieven bij  vervolgondersteuning

Beoordeling van ons eerste consult aan huis of bedrijf

Bij een WWB uitkering en/of WSNP kunnen wij u niet verder helpen.

Laat kosteloos beoordelen of wij u kunnen helpen:

 
 
 
 
 
 

Wijziging van de Werkloosheidswet

Terug naar juridische-tips overzicht.

Per 1 oktober 2006 is de Werkloosheidswet veranderd. De nieuwe regels gelden voor mensen die op of na 1 oktober 2006 werkloos worden. Voor mensen die op 1 oktober 2006 al een WW-uitkering hebben, blijven de oude regels gelden.
In de nieuwe Werkloosheidswet zijn de vereisten voor een WW-uitkering sterk versoepeld. Deze versoepeling betekent niet dat u zonder meer recht hebt op een WW-uitkering. U dient ook in de nieuwe Werkloosheidswet aan een aantal vereisten te voldoen.

Ten eerste dient u voldoende weken voordat u werkeloos bent geraakt gewerkt te hebben. In de 36 weken voorafgaand dat u werkeloos bent geraakt dient u 26 weken gewerkt te hebben

Ten tweede is in de nieuwe Werkeloosheidsuitkering de verwijtbaarheidstoetsing versoepeld. U bent verwijtbaar werkeloos indien het ontslag aan u te wijten is. Dit is ingevolge de nieuwe wet bij het consequent weigeren van passend werk, in de situatie dat u zelf ontslag neemt en bij een dringende reden voor ontslag. Een dringende reden voor ontslag is een zodanige gedraging van de werknemer, dat het gerechtigd is een werknemer op staande voet te ontslaan. U moet hierbij denken aan diefstal, het geven van valse inlichtingen bij uw sollicitatie of zeer slechte werkprestaties, etc.

Afsluitend dient u zich actief op te stellen om ander werk te vinden. U dient zicht uiterlijk één werkdag nadat u werkloos bent geworden, in te schrijven als werkzoekende bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Vervolgens dient u binnen een week de WW-uitkering bij het CWI aan te vragen. Verder dient u vanaf het moment dat u werkloos bent voldoende te solliciteren, mee te werken aan scholing en/of opleiding en u dient passende arbeid te aanvaarden.

Het is raadzaam dat u bij een aankomend ontslag juridische hulp inschakelt, zodat de behandelende jurist voor u kan beoordelen in hoeverre uw recht op een WW uitkering gewaarborgd is.

\"screenshot_nieuwsbrief.jpg\"

 

 


     Ook regelmatig op de
     hoogte blijven van
     juridische ontwikkelingen en
     nuttige tips?
     Meld u dan nu aan >>