Juridisch advies en ondersteuning !

088 - 66 87 567

08:00 uur - 22:00 uur

Nieuw! Video consult/advies met een ervaren jurist. In heel Nederland eenvoudig per e-mail, geen software of apparatuur vereist. Bezoek op locatie indien nodig. Belafspraak mag ook.

 • Bespreek uw geschil in uw eigen omgeving
 • Persoonlijk contact met een ervaren jurist
 • Direct informatie over uw rechtspositie
 • Vaste prijs ongeacht de duur van het advies/consult
 • Redelijke tarieven bij  vervolgondersteuning

Beoordeling van ons eerste consult aan huis of bedrijf

Bij een WWB uitkering en/of WSNP kunnen wij u niet verder helpen.

Laat kosteloos beoordelen of wij u kunnen helpen:

 
 
 
 
 
 

Vof ontbinden

Bij het starten van een vof is het handig om met de juiste mensen in zee te gaan. Helaas kan dit soms misgaan. Gelukkig is er altijd de mogelijkheid om een vof te ontbinden. Als geen van de vennoten behoefte heeft aan de voortzetting van de vof, dan maakt u een contract over hoe je uit elkaar gaat. Het op schrift zetten van afspraken voorkomt conflicten tijdens het ontbinden.

Volgens de wet wordt een vennootschap onder firma ontbonden door een opzegging van een vennoot aan de andere vennoten. Na opzegging van een vof volgt altijd een verdeling en vereffening van de onderneming. Is het beter om de onderneming op te splitsen of is het beter om het geheel over te nemen? Wanneer moet de verdeling plaatsvinden? Hoe dient deze ontbinding worden afgewikkeld? Dit zijn allerlei vragen die zich voordoen bij deze rechtshandeling. De opzegging is een eenzijdige rechtshandeling. Dit houdt in dat een of meer vennoten moeten aangeven om de vennootschappelijke samenwerking te beëindigen.

Wij kunnen voorzien in de bovenstaande behoeften. De juristen van ons kantoor hebben vele ontvlechtingen begeleid. Voor het ontbinden van vof dient er een beëindigingsovereenkomst aangegaan te worden door de vennoten in kwestie. Laat u altijd bijstaan door een jurist bij het bepalen van de correcte contractuele voorwaarden of bepalingen bij het ontbinden van een vof. Zij kunnen u begeleiden door advies te geven over de lopende zaken. Verder kunnen ze u ook uitleggen hoe de procedure in mekaar zit. Waarschijnlijk kunt u met de andere vennoten verder of is het beter om de vof over te laten nemen door een andere vennoot.

PERSOONLIJKE AANPAK

Een vof ontbinden kan ingrijpend zijn. Het heeft invloed op uw financiële en zakelijke belangen. U wilt daarom dat deze zaak goed en formeel wordt afgewikkeld. Dit vinden wij ook zeer belangrijk. Mede daarom komen wij voor een eerste consult bij u aan huis, zodat u de ontbinding met daarin begrepen beëindigingsovereenkomst in uw eigen omgeving kunt bespreken.

U kunt er ook voor zorgen dat de vof blijft bestaan. Dit regelt u doormiddel van een overnamebeding of een bepaling dat het verblijf van de vof regelt. Het is dan mogelijk om het bedrijf voort te zetten met een nieuwe vennoot. Wees op uw hoede bij het bepalen van de waarde. Bespreek elke stap met de jurist.

EEN AANTAL TIPS

 • De afspraken omtrent de ontbinding van de V.O.F leg je vast in een zogenaamde: beëindigingsovereenkomst;
 • Vooraf het schriftelijk vastleggen van de afspraken tussen u en een andere vennoot altijd advies winnen bij een jurist;
 • Wees voorzichtig met het doen van toezeggingen;
 • In het vennootschapscontract staan meestal bepalingen omtrent het ontbinden van het contract;
 • Laat het vennootschapscontract altijd beoordelen door een jurist;
 • Laat u niet overweldigen;

ADVIES EN ONDERSTEUNING VOF ONTBINDEN

Voor vragen en/of ondersteuning over het ontbinden van een vof, kunt u altijd contact opnemen met 088 6687567 of hiernaast het formulier invullen.

Zoekt u een jurist, advocaat (doorverwijzing) en/of juridisch adviseur? Wij komen aan huis in en rondom de omgeving van Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Hilversum, Zeist, Beverwijk, Leiden, Delft, Arnhem, Nijmegen, Tiel, Breda, Zwolle, Eindhoven, Tilburg, Purmerend, Spijkenisse, Dordrecht, Gouda, Hengelo, Deventer, Amersfoort, Lelystad en alle overige plaatsen in Nederland.