9.7 / 10

1329 Beoordelingen

Wij beoordelen kosteloos of wij u kunnen helpen

Wij beoordelen kosteloos of wij u kunnen helpen

Redelijke tarieven

Non conformiteit

Hulp aan Particulier en Bedrijf.

We kunnen Kopers helpen bij het eisen van kosteloos herstel, ontbinding (geld terug) of schadevergoeding bij aankopen, zoals: auto, huis, bedrijf, machine, boot, keuken, etc. Daarnaast kunnen we Verkopers ondersteunen wanneer onterecht een beroep op non-conformiteit wordt gedaan.

Er is sprake van (vermeende) non-conformiteit? Dit is onze werkwijze.


Kosteloze beoordeling.

U mag uw probleem telefonisch of middels onze formulieren aan ons voorleggen. Wij zullen kosteloos en vrijblijvend voor u beoordelen of wij u kunnen helpen.

Hulp mogelijk, dan mag u een afspraak maken voor een eerste consult/advies middels videobellen, bellen of zo nodig aan huis of bedrijf.

- Vaste prijs ongeacht de tijdsduur
- Bepalen van uw rechtspositie
- Persoonlijk contact met een Jurist
- Ervaring en kennis onder één dak
- Beoordeeld met een 9,7

Ondersteuning door onze juristen.

Ervaren juristen kunnen u desgewenst voor een redelijk tarief bijstaan. Het tarief wordt u reeds bij het maken van een afspraak voor het eerste consult/advies aan u medegedeeld. Veelal lossen de ervaren juristen het geschil zonder rechtelijke tusenkomst op, zodat uw kosten beperkt blijven. Indien het niet anders kan, dan kunnen zij desgewenst voor u procederen.

We begrijpen dat het belangrijk is dat de kosten tegen de baten opwegen.

U mag ons vanuit geheel Nederland direct bellen of een bericht schrijven op de website, zodat wij kosteloos voor u kunnen beoordelen of wij u verder kunnen helpen.


Praktijkvoorbeeld: auto

non-conformiteit illustreert zich het beste door een voorbeeld. In onze praktijk komt het vaak voor dat onze client een auto heeft aangeschaft die niet de eigenschappen bezit die de koper (onze client) op grond van de overeenkomst mocht verwachten. Client behoeft bijvoorbeeld van een auto die maar een paar jaar oud is niet te verwachten, dat drie weken na aankoop van de auto de versnellingsbak en/of zelfs de gehele motor kapot is. Je koopt een auto om daarmee veilig aan het verkeer deel te nemen, echter dit is dus kort na de aankoop reeds niet meer mogelijk. Dit is even een makkelijk voorbeeld. Er kunnen zich echter talloze situaties voordoen waarbij er sprake is van non-conformiteit bij aanschaf van een auto, huis, bedrijfspand, machine boot etc. De ervaren juristen van De Rechtsagent kunnen uw rechtspositie bij dusdanige geschillen bepalen en desgewenst en zo nodig tegen uw wederpartij optreden.


Herstel of ontbinding

Wanneer er sprake is van non-conformiteit dan dient u dit binnen twee maanden na de ontdekking van het gebrek dit aan de verkoper kenbaar maken. Voorts dient u de verkoper alsnog een redelijk termijn te geven teneinde de zaak te herstellen. Indien na deze periode de zaak niet volledig is hersteld, dan kunt u het herstel zelf laten uitvoeren en die kosten op de verkoper verhalen of u kunt de koopovereenkomst ontbinden. Bij ontbinding dient u de zaak terug te geven en de verkoper moet de verkoopprijs aan u terugbetalen.

Het is overigens mogelijk om direct te ontbinden wanneer herstel van de zaak onmogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan het geval dat de kilometerteller van een tweedehands auto is teruggedraaid. Of wanneer de wederpatij reeds expliciet heeft duidelijk gemaakt dat deze niet of niet tijdig zal nakomen. Een Rechtsagent (jurist) kan voor u beoordelen wat raadzaam is.

Start

U kunt de hulp van een ervaren jurist inroepen door telefonisch of via een formulier op onze website uw probleem kosteloos en vrijblijvend aan ons voor te leggen.