Rechtsbijstand Brabant

Heeft u door een onverwachte situatie in uw leven behoefte aan rechtsbijstand? U bent dan bij de Rechtsagent aan het juiste adres.

Onze rechtsbijstand wordt verzorgd door deskundige en ervaren juristen. Zij weken voor zowel particulieren als bedrijven op verschillende rechtsgebieden zoals het: personen- en familierecht, arbeidsrecht, aansprakelijkheidsrecht, huurrecht, overeenkomstenrecht intellectuele eigendomsrecht, incassorecht ondernemingsrecht en bestuursrecht.

Met Rechtsbijstand bedoelen wij niet de bijstand door een rechtsbijstandverzekering of de bijstand van een advocaat van onvermogen. De Rechtsagent is er meer specifiek voor de mensen die geen verzekering hebben, althans dat het voorval niet gedekt wordt en die geen recht hebben op een advocaat van onvermogen. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat u bij een inkomen boven een bepaalde grens altijd de hoofdprijs dient te betalen.

Speciaal aan onze dienstverlening is dat wij van voor een eerste consult bij u op locatie komen. We kunnen ter plaatse de situatie inschatten en u juridische of praktische tips geven. Daarnaast geeft dit u de mogelijkheid om in uw eigen omgeving de toch wel vaak moeilijke problematieken te bespreken. In heel Brabant staat de Rechtsagent paraat om u te hulp te komen.

Noord-Brabant vaak verkort tot Brabant is een provincie in het zuiden van Nederland. De hoofdstad van de provincie is 's-Hertogenbosch, maar de grootste stad is Eindhoven. De belangrijkste gemeenten in Noord-Brabant zijn: Eindhoven, Tilburg (beide gemeenten met meer dan 200.000 inwoners), Breda (meer dan 175.000) en 's-Hertogenbosch (ruim 140.000). De eerste drie horen landelijk bij de grootste tien: Eindhoven (5e gemeente van Nederland), Tilburg (6e gemeente van Nederland) en Breda (9e gemeente van Nederland); 's-Hertogenbosch volgt op afstand als 18e gemeente van Nederland. Na deze grote vier komt een vijftal steden met een inwonertal van 50.000 tot 100.000, in aflopende volgorde:
Helmond, Oss, Roosendaal, Bergen op Zoom en Oosterhout. Al deze steden zijn ook toonaangevend geweest in de ontwikkeling van de Nederlandse industrie, en
bevinden zich tevens in de "Brabantse Stedenrij", een combinatie van de Brabantse steden tezamen met randgemeenten. Tezamen tellen de genoemde negen
grootste steden daarin al 1,1 miljoen inwoners. In het gebied liggen onder meer nog vele kleinere steden zoals Boxtel, Dongen, Etten-Leur, Geldrop, Goirle,
Heeze, Oisterwijk, Schijndel, Uden, Veghel, Veldhoven, Vught en Waalwijk, terwijl ook meer perifeer nog diverse plaatsen van meer dan 25.000 inwoners liggen, zoals Deurne.

Wij verlenen landelijke juridische hulp alsmede dus in Brabant We komen desgewenst aan huis of bedrijf. Door deze werkwijze kunt u, uw geschil in uw eigen omgeving bespreken.In Brabant komen we onder andere langs in de plaatsen: Aalten, Alphen-Chaam, Asten, Bergen op Zoom, Baarle-Nassau, Bergeijk, Breda, Bernheze, Best, Bladel, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cranendonck, Cuijk, Deurne, Dongen, Drimmelen, Eersel, Eindhoven, Etten-Leur, Geertruidenberg, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Gilze en Rijen, Goirle, Grave, Haaren, Halderberge, Heeze-Leende, Helmond, 's-Hertogenbosch, Heusden, Hilvarenbeek, Laarbeek, Landerd, Loon op Zand,

Rechtsagenten werkzaam in deze Brabantse plaatsen, zijn universitair opgeleide juristen, die zorgvuldig zijn geselecteerd met relevante werkzaamheden op verschillenden rechtsgebieden. Deze werkgebieden zijn onder andere het: arbeidsrecht, personen- en familierecht, huurrecht, incassorecht, overeenkomstenrecht, ondernemingsrecht, aansprakelijkheidsrecht, bestuursrecht etc.

Deze rechtsgebieden zijn verder te onderdelen in de problematieken die daarin spelen, zoals: ontslag, verhalen salaris ontbinding huurovereenkomst, opzeggen huurovereenkomst, verhalen schade, ontbinding V.O.F., verhalen lening, opstellen bezwaarschrift, opstellen beroepschrift, toetsing overeenkomsten, opstellen overeenkomsten, vernietigen van overeenkomsten, opzeggen van overeenkomsten, opstellen echtscheidingsconvenant, opstellen ouderschapsplan, echtscheiding, alimentatie bepalen, verhalen van vorderingen en nog veel meer. Bij al van deze problematieken kan De Rechtsagent een goede rol van betekenis vervullen.

Maasdonk, Mill en Sint Hubert, Moerdijk, Nuenen, Nijmegen, Oirschot, Oisterwijk, Oosterhout, Oss, Reusel-De Mierden, Roosendaal, Rucphen, Schijndel, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Someren, Son en Breugel, Steenbergen, Tilburg, Uden, Valkenswaard, Veghel, Veldhoven, Vught, Waalre, Waalwijk, Werkendam, Woensdrecht, Woudrichem of Zundert.

De Rechtsagent werkt ook in alle andere provincies. Dit is echter een greep uit de plaatsen en de provincies waar wij regelmatig worden uitgenodigd.

De Rechtsagenten werken op het burgerlijke recht en het bestuursrecht. Het burgerlijk recht (ook wel het civiel of privaatrecht genoemd) regelt de rechtsverhoudingen tussen rechtssubjecten, zoals natuurlijke personen en rechtspersonen. Het bestuursrecht of administratief recht regelt de verhoudingen tussen de overheid (de 'administratie') en de burgers. De overheid mag in beginsel alleen beslissingen over burgers of hun eigendommen nemen, wanneer de wet de overheid daartoe legitimeert. Zowel voor problemen op het burgerlijke recht als het bestuursrecht kunt u een eerste consult aangaan.

Indien u na het eerste consult besluit uw zaak verder in onze handen te geven dan kunt u de voortgang van uw dossier bij ons online volgen. Zo kunt u altijd zien waar we mee bezig zijn en wat er al bereikt is. Dus wilt u niet een dure advocaat inschakelen maar toch zeker zijn van goede en volledige rechtsbijstand ? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak om uw situatie te bespreken.