Ontslag

Met welke reden dan ook. Ontslagen worden is een aangelegenheid die inbreuk maakt op uw persoonlijke en financiële zekerheid. Wij beseffen ons dit terdege en willen u ondersteunen en ontzorgen om dit proces in ieder geval financieel en moreel goed door te komen. Dit doen we door goede afspraken te maken met uw werkgever, regelingen te treffen en uw rechtspositie stevig uit te onderhandelen. Om je uitkering niet in gevaar te brengen, moet je nooit zomaar akkoord gaan met jouw ontslag.
Wij kunnen steunen op een jarenlange ervaring in het ontslagrecht.

Ontslag aanvechten kan op verschillende manieren. De manier waarop je je ontslag kan aanvechten is afhankelijk van de manier waarop de werkgever je wilt ontslaan. Gaat het in goed overleg en wil je zelf eigenlijk ook weg, dan is er eigenlijk niet echt sprake van aanvechten. Het is wel belangrijk dat er in de vaststellingsovereenkomst komt te staan dat jij het er niet mee eens bent hier kunnen wij u bij helpen. Bij een UWV-procedure krijg je van het UWV een oproep om een bezwaar in te dienen, ook hier zijn wij in gespecialiseerd. Bij ontslag via de kantonrechter krijg je zowel schriftelijk als mondeling de kans om jouw kant van het verhaal te vertellen, wij kunnen u hierbij helpen.

De Rechtsagent kunt u o.a. ondersteunen bij:

  • het beoordelen van de vaststellingsovereenkomst;
  • onderhandelen omtrent de ontslagvergoeding;
  • beoordelen van uw recht op WW;
  • optreden tegen een ontslag op staande voet;
  • verhalen schadevergoeding op grond van kennelijk onredelijk ontslag (vergoeding na ontslag via het UWV);
  • het aanvechten van het onslag;
  • indienen van een verweer bij UWV of sector kanton.

Het is vaak mogelijk om een ontslag kosteloos af te wikkelen. De werkgever kent vaak een vergoeding toe voor de juridische kosten waarbinnen wij u kunnen ondersteunen. Indien de werkgever dit niet zelf voorstelt, kunnen wij dit voor u in de onderhandelingen meenemen.

Wij verlenen landelijke juridische hulp en komen desgewenst aan huis of bedrijf. U kunt ons derhalve inschakelen indien u op zoek bent naar ondersteuning in:

Zuid-Holland in onder andere de plaatsen: Rotterdam, Spijkenisse, Den Haag, Leiden, Delft, Gouda en meer De bovenstaande plaatsen in Zuid-Holland zijn dus niet de enige plaatsen waar wij werken. De Rechtsagent komt immers desewenst aan huis en bedrijf in heel Nederland.

Noord Holland in onder andere de plaatsen: Haarlem, Purmerend, Beverwijk, Amsterdam, Castricum en meer De genoemde plaatsen in Noord-Holland zijn dus niet de enige plaatsen waar wij werken. De Rechtsagent komt immers desgewenst aan huis en bedrijf in heel Nederland.

Utrecht in onder andere de plaatsen: Hilversum, Zeist, Abcoude, Amersfoort, Nieuwegein , Woerden en meer De bovenstaande plaatsen in Utrecht zijn dus niet de enige plaatsen waar wij werken. De Rechtsagent komt immers desgewenst aan huis en bedrijf in heel Nederland.

Brabant in onder andere de plaatsen: Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch, Veldhoven, Breda, Tilburg en meer De genoemde plaatsen in Brabant zijn dus niet de enige plaatsen waar wij werken. De Rechtsagent komt immers desgewenst aan huis en bedrijf in heel Nederland.

Overijssel in onder andere de plaatsen: Hengelo, Deventer, Enschede, Zwolle, Doetinchem Almelo en meer De genoemde plaatsen in Overijssel zijn dus niet de enige plaatsen waar wij werken. De Rechtsagent komt immers desgewenst aan huis en bedrijf in heel Nederland.

Flevoland. Hier komen we onder andere langs in de plaatsen: Lelystad, Almere, Dronten, Noordoostpolder, Urk of Zeewolde.

Gelderland in onder andere de plaatsen: Ede, Arnhem, Apeldoorn, Aalten, Wageningen en meer De bovenstaande plaatsen in Gelderland zijn dus niet de enige plaatsen waar wij werken. De Rechtsagent komt immers desgewenst aan huis en bedrijf in heel Nederland.

De Rechtsagent werkt ook in alle andere provincies. Dit is echter een greep uit de plaatsen en de provincies waar wij regelmatig worden uitgenodigd.

De voortgang van uw dossier is bij ons online te volgen. Zo kunt u altijd zien waar we mee bezig zijn en wat er al bereikt is. Dus wilt u niet een dure advocaat inschakelen maar toch zeker zijn van goed juridisch advies en vervolgondersteuning? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak om uw situatie te bespreken.

U kunt contact opnemen via telefoonnummer 0900 4000 000. Voor vragen kunt u ook ons contactformulier invullen.